Archive for January, 2008

Paypal boleh dikeluarkan lebih mudah

Paypal boleh dikeluarkan lebih mudah
Kini ada perkembangan terbaru yang saya kira amat menarik sekali buat usahawan Internet Malaysia yang mana paypal membenarkan pengeluaran dana di Malaysia. Sekarang ni tak perlu 3rd party card spt VMI Card kerana anda boleh terus transfer paypal fund ke dalam Debit Card seperti Public Bank (sebagai contoh) dan keluarkannya di mana-mana ATM di Malaysia. Paypal free lebih rendah dengan hanya $5.00 sekali transaksi…read more…

Advertisements

January 16, 2008 at 1:41 am Leave a comment

Lampu Tinggi!! What is your problem?

Tension la aku kalo orang pasang lampu tinggi ni. Pagi tadi aku balik dari Banting ke Kota Damansara. Ade plak kereta yang pasang lampu tinggi duk belakang aku. “What the hell… What is your problem?. Giler ape. Tk sedar ke ko pasang lampu tinggi, ko buat orang lain silau tau tk.” Aku rasa panas plak time tu. So aku pun slow kn la kereta. Biar dia potong. Pastu biler dia potong, aku terus ekor belakang dia. Masa untuk pembalasan. Aku plak pasang lampu tinggi duk belakang dia. Skang ape dia rasa. Aku perasan dia dh mula nk lari. Kekiri, kekanan, kekiri lagi pastu kekanan lagi. Aku mmg tkkn lepaskan mamat ni. Kurang ajar btul bawak keter pasang lampu tinggi. Mmg dia bawak laju gak la. Walaupun aku bwk kenari cc1.0 je dan dia plak pki proton iswara 1.3, tapi mungkin dia takut nk speeding so mmg lama la aku melekat la kat belakang dia. Baru dia tau ape rasanya kalo orang belakang pasang lampu tinggi.
Aku bukan la gengster jalanan ataupun nk tunjuk aku ni pemandu yang bagus ke atau nk kata aku ni baik. Tapi sepatutnya pemandu lebih menghormati pemandu lain bila kat jalan raya. Jangan suka2 bukak lampu tinggi. Igt ko sorang je ke yang bayar cukai jalan?
Bila dh lama aku main tail-getting dengan dia, aku pun terus potong dia. Dia plak try nk kejar aku. Agaknya dia tensen jugak kot sebab aku buat dia mcm tu. Tapi dia tk pikir plak ape yang dia dh buat td. Hmmm…. nmpk nya cara aku mengajar dia sememang nya silap. Aku plak kena kejar. Tapi tak lama la dia kejar aku. Sebab nmpk mcm dia mls nk bawak laju pagi2 buta. So aku dapat la lepaskan diri dengan mudahnya. Masa nk masuk highway kesas aku perasan dia kat sebelah aku terus memecut laju. Agaknya dia mls kot nk layan aku. Pastu aku tk jumpa lagi dh dia.
Semalam ms aku nk balik ke Banting pun mcm tu gak. Ade lori belakang aku pasang lampu tinggi. Ape la masalah korang ni. Aku pun pelik. Aku dengan rileksnya daripada 80km/j aku bawak ke 40km/j. Saja je slow biar la dia potong. Bukan sbb nk tail-getting dengan lori tu, cuma tak larat nk tahan silau. Sebab kalo aku nk tail-getting dengan lori bahaya tu. Biar la dia kat depan aku. At least tkde la silau mata ni dengan lampu tinggi dia. Tapi dia tk nk potong aku tu. Siot je. Ape masalah lori ni? Ade gak la 2-3 keter yang potong aku dengan lori tu sbb kitorang bawak slow sgt.
Lain kali aku nk letak sign la kat belakang keter aku tu. Tk pun tampal bumper sticker tulis “Jangan Pasang Lampu Tinggi Belakang Aku”.
Anyway, lain kali aku harap aku dapat mengawal diri di jalan raya supaya tidak mudah marah. Malas la aku nk layan orang kurang sivik kat atas jalan raya ni. Tk penah nk pikir pasal orang lain. Pikir pasal diri sendiri je.
Itu belum citer pasal keter besar yang tk suka guna signal kalo nk membelok. Agaknya keter besar2 skang ni tk dilengkapi dengan lampu signal kot. Ape guna beli keter mahal2 tapi tkde lampu signal.

January 15, 2008 at 12:34 am 3 comments


January 2008
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

RSS Harian Metro

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Berita Harian

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

RSS Programming Articles

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Recent Posts

Blog Stats

  • 5,329 hits